La meg ta deg med på reisen til Island, med Follo Travelgirls:

69 jenter i alderen 13-36 år møtte forventningsfulle opp på Gardemoen flyplass, klare for et program spekket med opplevelser for enhver smak. 

Vell ankommet i Reykjavik ventet det oss en bedre middag, og etter denne ble vi delt inn i grupper og tatt med på ”Escape Room”. Her fikk vi utløp for ubenyttet intelligens, når koder til hemmelige rom skulle knekkes, mens lagfølelsen tiltok i takt med hver løste oppgave. Det var stor jubel for de gruppene som faktisk klarte å komme seg ut i tide!

Hele reisegruppen er delt inn i mindre mentorgrupper og disse gruppene var stort sett fordelt på de ulike leilighetene hvor vi skulle overnatte. Her kunne vi slappe av eller feste så mye vi ville resten av kvelden, og spise frokost sammen dagen etter. 

Lørdagens program startet med en blandet opplevelse på hvalsafari, hvor de fleste ble en smule medtatte av sjøgangen. Alt dette var dog glemt i det øyeblikket hvite delfiner svømte rundt båten, og hele passasjertroppen sprang fra side til side etter guidens kommando for å få de beste blinkskudd.

Sultne kom vi i land og ble kjørt direkte til et benket burgermåltid på en landeveis café, før turen gikk videre til den fantastiske ”Secret Lagoon”.
Her var utfordringen total, når 69 jenter fikk nøyaktig 1 time på seg til å skifte, dusje kose seg i vannet, dusje og skifte igjen, før bussen kjørte videre. Utrolig nok klarte vi det, og alle følte seg som helt nye mennesker etter et uforglemmelig bad i en av Islands eldste naturlige varmtvannsbassenger.

Kveldens høydepunkt var nordlysjakt i den frostklare stjernenatten. Men først inntok vi en luksuriøs middag på et ekstraordinært spisested med utsikt til råvarene rett utenfor vinduet til restauranten. Kuene gikk nemlig på stall vegg i vegg med lokalet.

Da vi begav oss videre med turguiden var det for å oppleve Nordens kanskje største naturfenomen, og det fikk vi. Ikke nok med det lysende hvite nordlys over himmelen ble det også anledning for mange stjerneskuddønsker denne natten. 

På hjemreisedagen ble det tid for litt shopping og sightseeing i hovedstaden før vi vendte hjemover. De fleste var etter hvert å finne på Dunkin Donuts, det var det mest eksotiske 69 jenter kunne bli enige om, og her ble diverse donuts testet ut og godkjent.

Etter en opplevelsesrik tur, er vi alle enige om at vi er en god del vellykkede reiseerfaringer rikere. Det vi setter størst pris på, er at så mange forskjellige jenter med ulike meninger og behov, kan ha det så utrolig godt sammen. Vi merket at hver enkelt hadde lyst til å bidra til god stemning og huske på hverandre. Dette var en ekstra positiv opplevelse.

Vi begynner nå å se oss om etter nye reisemål og gleder oss til vi igjen kan pakke kofferten og ta luft under vingene.