Påskecamp Online 2021 står nå for dør i Brunstad Ungdomsklubb. I over et år har vi utviklet og arrangert online supplementer til våre camper på Oslofjord Convention Center. I løpet av dette året har vi lært mye om hvordan vi kan utvikle gode online arrangementer. Vi har tatt en prat med noen av de som har jobbet med programelementer til den kommende campen.

Et av høydepunktene på Påskecamp Online 2021 må være programmet som er planlagt til lørdag kveld. I Februar startet et prosjekt for BUK-ungdommer som fikk navnet Fra Begynnelsen. Et prosjekt hvor ungdommene setter seg inn i de første 40 brevene som Johan Oscar Smith skrev til sin bror Aksel Smith. Johan Oscar Smith var en underoffiser i den norske marinen og er grunnleggeren av Brunstad Christian Church. Les mer hvem han var her: https://aktivkristendom.no/arven-fra-johan-oscar-smith På lørdag er det tid for en TV-sending om dette temaet.

Vi har tatt en prat med Trine Sandersen som har jobbet en med noen av filminnslagene til denne kvelden.

Trine, hva tror du ungdommene kan lære av dette prosjektet?

Det er jo selvfølgelig individuelt akkurat hva hver enkelt ungdom får ut av dette, men vi tror at dette prosjektet vil være noe som gir et sterkt inntrykk på mange. Disse brevene gir jo egentlig oppskriften til et skikkelig kristenliv. Johan skrev jo brevene til Aksel rett etter at han hadde omvendt seg til Gud. Så selv om brevene ble skrevet for mer enn 100 år siden, er det fortsatt aktuelt for en ungdom som vil leve et skikkelig kristenliv i dag.

Du har jobbet med noen filmer som skal vises under temakvelden på lørdag. Hva slags filmer er dette?

Det er faktisk to kortfilmer, som handler om en søster og en bror som leser brevene og prøver å forstå det som står der. Samtidig er det en morsom detalj med en animert flue og en mygg som er kommentatorer i filmene. Altså de er flue på veggen da.

Alle som jobber på prosjektet prøver å ta i bruk gode virkemidler for å formidle budskapet. Disse filmene er en liten del av det. Et annet eksempel er jo at det er blitt utviklet en web-app hvor ungdommene kan lese brevene, svare på spørsmål og få forklaringer på vanskelige ord og uttrykk for å nevne noe.

Vi har også tatt snakket med John Turner som er produsent for noen av de andre programelementene til den kommende campen.

John, hva er forskjellen på hvordan vi laget Påskecamp Online 2020 i motsetning til Påskecamp Online 2021?

Det er vanskelig å sammenligne de to campene. For et år siden hadde vi ikke mange dagene på å omstille oss på grunn av nedstengningen. Vi måtte gå fra et fysisk arrangement på Oslofjord Convention Center til et hel-digitalt arrangement på ekstremt kort tid.

I løpet av det siste året er vi blitt bedre på å vurdere hva som fungerer bra i en online setting. Vi har for eksempel sett at interaktive løsninger som inviterer ungdommene til å delta fra der de sitter, fungerer veldig bra.

John i aksjon i studio

Det må vel være ekstremt krevende å planlegge arrangementer i en tid hvor restriksjoner endres så ofte. Hvordan takler dere dette?

Det er den andre tingen vi er blitt mye bedre på. Det er også grunnen til at vi fortsatt står klare til å gjennomføre den kommende campen, på tross av store nedstengninger de siste dagene. Vi er blitt gode på å lage det jeg vil kalle skalerbare program elementer.

Til åpnings sendingen på fredag har vi planlagt et escaperoom-inspirert konsept hvor ungdommene må løse et mysterium ved å knekke flere koder. Dette konseptet er designet slik at det kan løses om man er alene, samlet i små grupper eller store grupper. Det gjør at program elementet er underholdene uansett hvilket land du befinner deg i, og hvilke restriksjoner som gjelder.