Årets første camp er over, og i fire dager var BUK ungdommer over hele verden «sammen» på Online Påskecamp. Grunnet forskjellige smittevernrestriksjoner var det stor forskjell mellom lokalforeningene på hvordan campen ble gjennomført. Men med felles aktiviteter, tv-sendinger og konkurranser i tillegg til lokale aktiviteter og engasjement ble Online Påskecamp en kjempeopplevelse for deltakerne!

Gjennom den fire dager lange campen sto høydepunktene i kø. Flere tv-sendinger fra studio med film, sang og musikk og formidling av Guds ord samlet alle deltakerne over hele verden, men også den store Påskeeggjakten som var en rebus med forskjellige oppgaver, skapte engasjement og begeistring.

Påskecamp helt sør i Norge

Vi tok en prat med en av de ansvarlige mentorene på BUK Sørlandet, Rune Nilsen, om hvordan de hadde organisert deres påskecamp.

Han forteller at BUK Sørlandet hadde leid en leirskole hvor de hadde planlagt å være sammen under campen. De hadde planlagt program, aktiviteter og mat og fordelt arbeidsoppgaver på mentorene. To uker før camp fikk de beskjed fra kommunen at alle arrangementer på leirskolen ble avlyst. De ansvarlige måtte være kreative og endre planene. I stedet ble ungdommene fordelt rundt på hjemmene hvor ungdommene eller mentorene bor, i totalt 15 hjem med opptil fem gjester hver, for å overholde smittevernanbefalingene.

Rune forteller med begeistring hvor vellykket det ble! Hvert av hjemmene samlet seg på kveldstid for å se på og delta i kveldsarrangementene som ble TV-sendt. Kveldene var fylt med sang og musikk, underholdning og ikke minst trosoppbyggelse. Et definitivt høydepunkt var temakvelden om Fra Begynnelsen. Dette ga skikkelig motivasjon til å få et personlig forhold til Gud. Les mer om Fra Begynnelsen prosjektet her: http://buk.no/alt-klart-til-paskecamp-online/

Rune forteller også om at det var gøy å se at alle ungdommene var engasjert, også de som er litt stille og kan forsvinne i mengden. BUK Sørlandet arrangerte en «huskonkurranse» som pågikk gjennom hele campen. I tillegg til sentrale konkurranser som «Codebreak» og den store Påskeeggjakten, var det mange lokale konkurranser. De lokale konkurransene var blant annet å lage en film ut fra en bestemt sjanger. Ellers var det en stor musikkquiz, «Mesternes Mester», U18 matlagingskonkurranse og bildekonkurranser. Det var flotte premier til huset som vant, og det skapte engasjement og vekket konkurranseinstinktet hos ungdommene.

Husgruppene møttes hver kveld på Zoom og fikk status i konkurransen. Rune nevner at dette bidro til fellesskapsfølelsen og de følte at alle var sammen på camp. I tillegg kunne han fortelle at alle husene fikk noen skikkelig gode matkasser og masse kul pynt, og at det bidro til den gode stemningen, var han ikke i tvil om.