Siste helgen i desember var det romjulscamp på Oslofjord Convention Center. 4500 ungdommer fra 27 ulike land hadde tatt veien til Stokke i Vestfold for å oppleve fellesskap, glede og aktiviteter med likesinnede.

På ankomstdagen fredagskveld ventet det en liten velkomstgave på rommene, og BUK-lua som var med i pakken var raskt å se på alle hodene.

Lysende trær i hvit og rosa, lyslenker mellom hotellbyggene, uteskøytebane og juleboder skapte en koselig romjulsstemning på området, selv om temperaturene holdt seg godt over nullpunktet. Denne campen kunne man velge mellom vintersport som langrenn, slalåm og snowboard og et bredt tilbud av kreative aktiviteter – i tillegg til de tradisjonelle idrettene som volley, ishockey, håndball og futsal.

Romjulsstemning på forplassen

Romjulsfesten lørdagkveld var preget av takknemlighet for alt som har foregått i BUK i 2019. For et fantastisk år det har vært, med mange opplevelser og nye vennskapsbånd som har blitt knyttet. Dette har vært en hjelp til å ta de gode valgene.

Budskapet den kvelden var at vi som har fått tilgivelse for synden nå ved den Hellige Ånds kraft kan seire over den. Det er for eksempel av avgjørende betydning å få seier over misunnelse for å få et godt liv.

Slik det står i Efeserne 2, 10: For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger.

Søndagskveld var det ungdomsmøte slik vi kaller gudstjenesten for ungdom, etterfulgt av et spektakulært x-games-show og flere spennende finaler.

Reporterne fra BUK tok en runde på stedet og spurte flere ungdommer hva de tenkte om campen.

– Det er sykt bra opplegg. Det er lagt tilrette for oss ungdommer, det er helt perfekt.

Emilie Myhre fra BUK Oslo hadde meldt seg på klatring denne gangen.

– Her på campen møter vi venner fra hele verden.

Bjørn og Danny Twilley fra BUK Tønsberg er engasjert i ishockey. Bjørn var dommer under campen.

– Det er et godt miljø og det er gøy å kunne være med.

Danny, som også spilte noen kamper, legger til:

– Det er fint å ha et sted å komme for ungdommen. Det er fint at ungdommen får gjort det de vil av aktiviteter, og det synes jeg BUK har fått til bra.

Maylén Skofterud til venstre satt stor pris på budskapet om Jesus

Vi møtte på Maylén Skofterud etter romjulsfesten lørdagskveld. Hun syntes det var et veldig bra tema som hadde gjort inntrykk på henne.

– Jeg ble veldig oppbygget av den festen som var nå. Jeg fikk mer tro og ble inspirert til å fortsette å leve for Jesus.

Les også artikkelen på bcc.no: Romjulsdrøm for 4500 ungdommer

Sebastian Alain van As og Daniel Daniel Tshabango, som hadde tatt turen helt fra Sør-Afrika, mente at det utvilsomt var verdt den lange reisen. Sammen med sin lokale ungdomsklubb hadde de jobbet og spart i lengre tid for å få råd til å reise på campen. Dette ga lag-følelse og gjorde at de gledet seg ekstra mye til opplevelsen.

Daniel smiler fornøyd etter dagens utfordringer i den norske naturen.

– Jeg sto på ski i dag, det var gøy. Det er en veldig vanskelig sport og jeg falt mye, men jeg hadde det gøy. 

Sebastian blir litt ettertenksom når han skal forklare hva campen betyr for han.

– Jeg kommer hit og lærer om å få et bedre liv. Jeg får en varm følelse inni meg når jeg er her. Alle er snille og det er veldig bra her.

Norah Knutsen fra BUK Grenland var full av begeistring og satt ord på det som man kunne se på de mange glade ansiktene denne campen.

– Når du først kommer her og det er så bra så har du også lyst til å komme tilbake igjen!

Se tilbakeblikksfilmen her: