Søk
Close this search box.

Romjulscamp 2023

28. - 30. desember

Visjon for campen

Fire ganger årlig arrangerer Brunstad Ungdomsklubb (BUK) internasjonale, kristne ungdomscamper i Sandefjord i Norge. Flere tusen ungdommer fra inn- og utland møtes her med trosfeller som deler den samme kristne troen som dem selv. 

Campen ble avholdt på Oslofjord Convention Center i Sandefjord i Norge 28. – 30. desember – ca. 4.250 ungdommer fra 23 land deltok.   

Programmet gjenspeilet som alltid de fire formålsdimensjonene i BUKs visjon, og programelementene var derfor kombinert slik at det ble god variasjon mellom aktiviteter, underholdning og inspirasjon til å leve som en kristen ungdom. Videre bidro programmet til å fremme trosfellesskap og erfaringsutveksling mellom ungdommer fra hele verden.  

Tema for temakvelden denne gangen var: ‘All godhets Gud’. Her var målet å gi deltakerne innblikk i noe av Guds tanker om omsorg for oss, hans godhet og makt til å frelse. Underveis i temakvelden ble publikum stilt interaktive spørsmål om filmene som ble vist, og temaene som ble tatt frem. Etterfølgende ble spørsmålene besvart og diskutert fra scenen.  

Som avslutning på temakvelden ble det vist en teaser for vårens bibelstudieprosjekt.  
Et bibelstudieprosjekt er et prosjekt med et bibelsk tema, og i BUK engasjerer ungdommene seg to ganger årlig i et bibelstudieprosjekt. Tidligere har BUK-ungdommene blant annet vært engasjert i prosjekter som omhandlet Hebreerbrevet og Jesu bergpreken. Fra februar og mot Påskecamp 2024 skal medlemmene i BUK engasjere seg i bibelstudieprosjektet ‘Message to the Romans’.

Campstatistikk

Deltakere

Ca. 4.250 ungdommer i alderen fra 13 år og oppover deltok på Romjulscamp 2023 på Oslofjord Convention Center, i tillegg fulgte minst 1000 med online. Deltakerne som deltok fysisk på campen representerte 23 ulike land og 75 ulike lokalforeninger.  
Målgruppe for campen: ungdommer i alderen 13-25 år (primærmålgruppe: 13-18 år).

Aktiviteter

Deltakerne kunne velge mellom 26 aktiviteter innen: 

  • Håndarbeid 
  • Data 
  • Media 
  • Musikk 
  • Sport 
  • Sesongbasert (f.eks. alpint, skøyter og curling) 

Eventfee

Deltakerprisen inkluderte losji, fullpensjon, adgang på alle felles arrangementer, samt aktiviteter hver dag. Lokalforeningene ble fakturert med følgende pris per deltaker: 
 

Event fee O18 NOK 3 900,- 
Event fee U18 NOK 2 700,- 

Deltakere fra land med lav kjøpekraft får rabatt etter en vurdering av det enkeltes lands kjøpekraft.  

Land Prisjustering i % 
Aruba, Australia, Israel, Singapore 25% 
Slovenia 45% 
Tsjekkia, Hellas, Italia, Kuwait, New Zealand, Sør-Afrika, Spania 50% 
Estland, Polen 55% 
Argentina, Kroatia, Litauen, Russland 65% 
Romania 75% 
Bosnia og Herzegovina, Brasil, Chile, Hong Kong, Peru Shanghai, Shenzen 80% 
Egypt, Makedonia, Serbia, Ukraina, De Forente Arabiske Emirater 85% 
Kongo, India, Indonesia, Malawi, Paraguay, Sri Lanka 90% 
Kamerun, Etiopia, Kenya, Moldova, Uganda, Zimbabwe 95%