For meg er juletiden helt spesiell. Jeg elsker alt den har å by på; familietid, ro, julemat og gaveutveksling. Tiden stopper på en måte opp og det er en fantastisk mulighet til å være med de man er aller mest glad i. Den kan også være langtekkelig og kjedelig i lengden under romjulsdagene, men for meg var denne romjulstiden ekstra spesiell. Jeg rakk aldri å kjede meg med for mange julebesøk eller bli lei av maten – jeg skulle nemlig på BUK sin første romjulscamp!

Helt ny arena

På kvelden fjerde juledag pakka vi baggen og kjørte av gårde til Oslofjord Convention Center. Det var helt vilt å tenke på at det skulle samles over 4000 ungdommer! Alle like gira som meg på å se hverandre igjen og være sammen de to neste dagene. I tillegg så hadde den nye idrettsarenaen endelig blitt klar og vi var maks spente på å bruke denne. Forventingene var store.

Arenaen er på 8000 kvadratmeter med flerbrukshall, tusenvis av tribuneplasser og en ishockeyarena! Her skulle vi virkelig få løpt fra oss og bli kvitt all julemat og julekaker som vi nettopp hadde spist så mye av. På de tidligere campene var vi spredt rundt omkring i Vestfold og måtte leie haller/lokaler for å få muligheter til å utføre aktivitetene vi ønsket.

Da var vi ikke like mye samlet som denne gangen. Jeg, som var på håndball, kunne stikke noen meter bort og følge med på volleyballkamper, eller ta på meg jakka i pausen og gå over til ishockeyarenaen og heie på mitt lokallag i turneringen der. Det er helt rått! I tillegg så kom det ungdommer fra hele verden, ikke bare Norge, så det å kunne samles på samme sted disse dagene, er bra for å kunne knytte bånd på tvers av landegrenser. Ingenting kan slå skikkelig stemning med venner fra fjern og nær.

En strålende start

Som sagt ble flere aktiviteter tilrettelagt og på romjulscampen var det blant annet; fotball/futsal, håndball, volleyball, ishockey, klatring og gaming – i tillegg til tegnspråk og «kreativ»! Det er virkelig noe for alle og enhver. Campen var en strålende start på året som kommer, hvor det skal arrangeres hele fire camper! Det er påske-, sommer-, høst- og rumjulscamp.

Etter disse innholdsrike to dagene med camp, så jeg fremover til neste gang; påsken, om bare 95 dager!