4.400 ungdommer fra hele verden var samlet til fem dager med aktiviteter, trosoppbyggelse og fellesskap. Den femte påskecampen i historien ble tidenes påskecamp, og vi sitter igjen med minner for livet!

Tilbakeblikksfilm fra campen laget av BrunstadTV

Et hav av muligheter

Da jeg skulle melde meg på årets påskecamp ble det plutselig vanskelig å finne aktiviteten jeg hadde tenkt meg ut, nemlig håndball. Ikke fordi håndball ikke var på listen, men fordi listen besto av 36 forskjellige aktiviteter. 36 forskjellige muligheter! Jeg fikk meldt meg på håndball, men jeg måtte bla litt for å finne frem. Her var det alt fra store ishockeyturneringer for gutter og jenter, til flyving. Ja, ekte flytimer. Selv om det er tusenvis av ungdommer med ulike interesser på campene er jeg overbevist om at alle fant en aktivitet som passet dem.

Håndball var utrolig gøy, og jentene jeg er mentor for storkoste seg. Jeg deltok kun på håndballen, men det var likevel en kul følelse å vite at det var så mye annen, spennende aktivitet rundt meg. Det var også ekstra spennende å møte andre venner, på ettermiddagene, som fortalte om hvordan deres dag og aktivitet hadde vært.

En temakveld jeg sent vil glemme.

En av kveldene var det tid for temakveld. Kvelden skulle handle om Johan Oscar Smith (Grunnlegger av BCC). Dette passet bra i forbindelse med utgivelse av nylig oppdaget brevkorrespondanse mellom Johan og hans bror Aksel. Dette har ikke vært publisert tidligere. BCC har skrevet mer om dette bokprosjektet her:

https://bcc.no/2019/05/hva-skjedde-egentlig-med-johan-o-smiths-brev/

Det var tydelig at det lå mye tid og arbeid bak denne kvelden. Ved hjelp av mange spennende virkemidler var det muliggjort for alle, i alle aldre, å forstå historiene som ble lagt frem. Den stappfulle salen på Brunstad var helt stille. Alt du hørte var lyden av det som skjedde på skjermer og på scenen.

Vi fikk oppleve hvor opptatt Johan Oscar Smith var av å lese og forstå bibelen. Smith gravde dypt for å finne ut hvordan det han hørte og leste passet inn med det han erfarte i sitt eget liv. Det gjorde at Guds ord åpnet seg for ham på et praktisk nivå. Jeg ble virkelig inspirert til å gjøre det samme. Jeg bestemte meg der og da for å lese mer i bibelen, for å få en dypere forståelse av det livet jeg har bestemt meg for å leve.

Fra høydepunkt til høydepunkt!

Vi i BUK er ufattelig heldige. Vi får oppleve så mye inspirerende, og så mye gøy. Det er ingen tvil om at påskecampen var en stor suksess! Jeg gleder meg allerede til sommercampen, som er det neste høydepunktet i horisonten.