«Sommercamp 2019» – de ordene klinger godt i ørene mine. For en opplevelse og høydepunkt det var denne sommeren! Arbeidet BUK gjorde med Sommercampen 2019 var enormt bra. Fra øyeblikket jeg ankom så forsto jeg at dette kom til å bli en suksess. Og suksess ble det!

Ikke innfridd, men overgått

De yngre jentene fra Eiker, som jeg er mentor for, visste ikke helt hva de skulle forvente da de meldte seg på campen. En sommercamp hadde tross alt aldri blitt arrangert før. Da BUK utga en campsang noen uker i forveien av campen, begynte spenningen og forventingen til det vi skulle få oppleve å øke. Følelsen da vi sto i salen, under åpningsshowet til sommercampen, og hele salen var med å synge denne sangen var helt ubeskrivelig! Gleden og stemningen bare flommet over. Jeg kan trygt si at våre forventninger ikke bare ble innfridd, men overgått!

Campsang på avsluttningsfesten på campen.

Bokstavlig talt strålende

Resten av campen fortsatte å overgå forventninger. Med 13 ulike aktivitetspakker og 3 turneringer vi kunne velge mellom, var det noe for enhver. Av de 4000 deltakerene på campen var det over 600 som hadde meldt seg på vannsport. Og hvordan var det med den norske sommeren? Jo, den var bokstavelig talt strålende! Ikke en sky på himmelen og rundt 30 grader. Ikke rart den store gjengen på vannsport var så fornøyde!

Et aktivt kristenliv

Ungdommene som kommer på campen er veldig forskjellige. De kommer fra ulike bakgrunner, situasjoner og land. Men likevel har de en ting til felles. De ønsker å leve et aktivt kristenliv. Jeg er overbevist om at all denne aktiviteten, den gode atmosfæren som er til stede, og de vennene man får møte, forsterker lysten til å utvikle seg som kristen.

Flere av kveldene på campen er jo satt av til trosoppbyggelse. Å sitte stille i 1-2 timer er kanskje ikke førstevalget for en ungdom. Men på disse kveldene kan man virkelig se den interessen de har. Salen som er stappfull av ungdom er helt stille, og følger nøye med for å kunne forstå mer av hvordan de selv kan utvikle seg som kristne. Mange av dem har nok planer om å sette det de har lært i praksis allerede dagen etter. Praktisere mer godhet ovenfor de andre på den kreative gruppa kanskje? Dette er aktiv kristendom, og derfor er camper som sommercampen ikke bare fantastiske, men utrolig verdifulle.