På grunn av vedvarende restriksjoner i forbindelse med korona-situasjonen organiseres sommercampen i år av BUK sentralt, men gjennomføres av de ulike lokalforeningene etter gjeldene smittevernsregler. Vi ser altså frem mot nok en online camp!

Vi tok en prat med Caroline som arbeider i BUK og har masse spennende på gang til Sommercampen. De jobber med de siste forberedelsene nå, og det er hektisk på kontoret, men det er god stemning. Caroline tok seg en halvtimes pust i bakken for å fortelle litt om sommercampen.

Hva er dine forventninger til sommercamp?

Jeg vet det kommer til å bli masse god stemning og gøye aktiviteter. Det kommer til å skapes gode og unike minner, og det blir en «once-in-a-lifetime» opplevelse! Korona setter mange begrensninger, men gir samtidig muligheten for å gjøre noe nytt og spennende. Man får være sammen med sine gode venner, og det kan bli mere personlig og nært enn på vanlig camp. Lokalforeningene får anledning til å arrangere sin camper som de selv ønsker, og gjøre det som passer for dem.

Hva er status for lokalforeningene, hvordan går det med forberedelsene der?

Mitt inntrykk er at folk er veldig klare og har masse spørsmål til programmet, noe som betyr at de har lyst til å gjøre det best mulig for sine medlemmer. For eksempel vet jeg at jentene i Oslo har tenkt å bygge en gigantisk vannsklie i en lang bakke og bare nyte sommeren fullt ut!

Kan du røpe en liten hemmelighet om noe som kommer på campen?

Å, det var litt vanskelig … Men jeg gleder meg veldig til rebusløpet!  Det kommer til å være noe ungdommene aldri har opplevd før, og muligens aldri kommer til å oppleve igjen. Det er mange morsomme poster, der blir det gøy å gjøre det selv, og ikke minst og se hvordan andre gjør det. Jeg har ikke funnet noen andre som har gjort det samme. Det er jo et internasjonalt rebusløp som gjennomføres lokalt, men man konkurrerer med andre fra hele verden samtidig. 

Ellers blir «BUK Got Talent» veldig bra. Det blir gøy å se nye og spennende talenter fra hele verden.

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber med rebusløpet og nettsiden vi skal styre løpet med. Vi har lagd alle postene og sørget for at det kan gjennomføres. Ellers arbeider jeg med opplegg for bildedeling så vi får dokumentert og samlet de gode minnene og opplevelsene.

Hvordan anbefaler du at medlemmene best kan forberede seg?

De må pakke badetøy ? 

Ellers hold deg oppdatert på alle BUKs sosiale plattformer – Telegram, Snapchat, Instagram. Mentorene anbefales å sette seg godt inn i konseptet fordi god planlegging = god gjennomføring.

Hva blir den viktigste “gadgeten” / utstyret på campen?

Helt klart mobiltelefonen! Så kan du være online og følge med på det som skjer. Last ned apper du får bruk for, og ha programmet og annen viktig info liggende.

Helt til sist Caroline; Hvis du kunne velge ETT campøyeblikk som du husker spesielt, hva er det?

Det må være åpningen av Sommercampen 2019 – da fikk jeg skikkelig gåsehud! Da alle var samlet i storsalen, og alle de fargerike flaggene ble viftet med, da var stemningen helt magisk. Vi hadde jobba på spreng hele sommeren, og fikk DET øyeblikket – det var belønning for strevet ?