I romjulen fikk BUK-deltakere verden over en helt spesiell invitasjon fra utviklerne bak bibelspillet Bible X, nemlig en invitasjon om å bli med på en reise både frem- og bakover i tid.

«The Start of an Unforgettable Journey» var derfor tema for den siste BUK-ungdomscampen i 2021. Gjennom onlinecampen ble deltakere både kjent med bakgrunnshistorien til spillet og det spennende forløpet som venter dem de kommende måneder frem mot Påskecampen 2022.

Les også: Romjulscamp Online i gang for fullt

72/33

Gjennom spillet blir vi kjent med 23 år gamle Hector som lever i “Terrapolis” i år 2072. DeForce som regjerer på denne tiden ønsker å få slutt på all religion og har gradvis gått bort ifra kristne verdier. Det er et mørkt sted, hvor menneskene bare lever for å tilfredsstille seg selv.

Men bestemoren til Hector trodde på Jesus og hadde levet et lykkelig liv. Hector vil kjempe for retten sin til å tro og har derfor bygget en tidsmaskin, som han allerede er reist tilbake i tid med – nærmere bestemt tilbake Jerusalem i år 33 da Jesus levde. Denne reisen, og researchen han har gjort, vil han nå dele med oss.

Blant de hendelsene som står i Bibelen skal vi sammen finne solide bevis som skal hjelpe Hector å kjempe for rettighetene til å tro tilbake i år 2072.

Hector med tidsmaskinen. Foto: Bible X

Les mer om spillet på Bible X sin egen nettside

Bible X Closed Beta for Brunstad Ungdomsklubb

Bible X har en visjon om å gi enkel tilgang til det kraftigste budskapet i verdenshistorien. Spillet utvikles på sikt med mye nytt innhold, slik at det kan bidra til at flere kan forstå det budskapet Jesus kom med. Spillet er nå i beta-fasen, som er det steg i utviklingen av spill og programmer, hvor et spill er så ferdig at det er tid for å teste det for å se etter nye forbedringer og eventuelle feil.

Fra 17. februar vil Bible X Closed Beta være tilgjengelig for nedlasting eksklusivt for alle BUK sine medlemmer. Her skal ungdommene spille seg gjennom noen av de viktigste hendelsene i bibelhistorien.

Mette Kronstad Johnsen, Arve Solli og Hans Georg Amandus Bertelsen er tre av utviklerne bak spillet Bible X. Foto: BCC Media.

I perioden fremover mot 17. februar deles ungdommene opp i såkalte «units» som er små grupper på 4-7 personer. I hver unit kan en spiller spille fra PC, mens de øvrige spillerne kan delta via en app på mobilen ved å løse logikkoppgaver eller researche i Bibelen. Sammen med sin unit skal BUK-medlemmene spille seg gjennom tre spennende og innholdsrike kapitler. Hvert kapittel avsluttes med et tv-program der det dykkes enda dypere ned i den tematikken som spillerne nettopp har vært igjennom.

Når dere har spilt dere gjennom de tre kapitlene og møtes på påskecamp, så samles dere til selve høydepunktet på reisen. Det kommer til å bli en helt unik opplevelse, og mer enn det kan jeg ikke si, for da avslører jeg for mye, sa Arve Solli, som er prosjektleder bak spillet, under Romjulscamp Online 2021.

Arve Solli (til venstre i bildet). Foto: BCC Media
Det jobbes med utviklingen av spillet på Bible X sitt kontor i Norge. Foto: Bible X.
Cutscenes, som er korte filmscener, skal være med til å skape story og interaktivitet i spillet. Disse tas opp i Bible X sitt eget motion capture studio i Norge. Foto: Bible X.
Et eksempel på en cutscene. Her ses spillkarakteren Max snakke med gjetergutt. Foto: Bible X.
Temasangen som det også er brukt brudstykker av i traileren ble fremført for første gang under Romjulscampen Online 2021 og er produsert av Tom Schipper og Joseph Mohan. Foto: BCC Media.

Spillet lanseres på spillplattformen Steam i 2023.

Se den helt nye trailer for Bible X spillet her (Spoiler alert: den har høy gåsehudsfaktor!):