En vellykket Online Høstcamp 2020, i en etter hvert velkjent korona «stil», er overstått. Hvordan opplevde våre medlemmer campen?

Etter at COVID-19 snudde verden på hodet, har BUK begynt å arrangere camper online. Under Høstcampen nå i oktober var det rundt 5500 deltakere fra hele verden som fulgte med på online-sendingene og hadde sine egne lokale aktiviteter. BUK sentralt leverer dermed innhold via TV, og de lokale foreningene i Norge og tilknyttede foreninger i utlandet følger med på sendingene.

Lokalforeningene er ansvarlig arrangør for arrangementene lokalt, og forholder seg til nasjonale og lokale smittevernsregler ved gjennomføringen av disse.

Vi har spurt noen av våre medlemmer fra fjern og nær om deres opplevelser fra campen.

  1. Fortell kort om din Høstcamp.
  2. Hva synes du er bra med «korona» camp?
  3. Hva er ditt beste øyeblikk fra Høstcampen?

Julianne, 15 år, BUK Stavanger

 1. Vi i BUK Stavanger hadde campen vår på en hytte litt over en time fra Stavanger. På lørdagen gikk vi en fjelltur og hadde rebusløp. På kvelden så vi sendingene på Brunstad. Søndag morgen hadde vi kanonball med en korona-vri. 

2. Det jeg synes er bra med «korona» camp er at vi er sammen med ungdommen i BUK Stavanger, at det blir mer som en ungdomstur. Da blir vi mer samlet som en ungdomsflokk, vi blir bedre kjent og får mye intern humor

3. Hele campen er egentlig en helt vill opplevelse. Men hvis jeg måtte velge er nok det beste øyeblikket festkvelden og konkurransene, når hele ungdommen klappet og heiet. Stemningen var helt i taket. 

Lisa, 14 år, BUK Sandefjord

 1. Høstcampen vår startet med at alle i BUK Sandefjord sjekket inn på Oslofjord Hotel og hadde en skikkelig bra pizzafest! Så, på lørdagen var jeg med på sport og jeg spilte volleyball med mange andre. På kvelden fikk jeg være med å se på sendingen fra Brunstad TV i salen, noe som var skikkelig kult! Og så hadde vi masse gøy opplegg lokalt og mye fellesskap. 

2. Det jeg synes er bra med «korona» camp er at vi får vært mye sammen med de som kommer fra samme sted som meg. Jeg blir kjent med mange jeg ikke henger så mye med til vanlig. Noe som er veldig gøy! 

3. Det beste øyeblikket mitt fra Høstcampen var temakvelden på lørdagen hvor vi først hadde et skikkelig bra ungdomsmøte fra studio på brunstad og så hadde vi gameshow lokalt og masse fellesskap, sang og leker. 

Nicolai 13 år, BUK Stavanger

 1. Min høstcamp var helt rå med masse spennende aktiviteter. God mat og bra sendinger fra Brunstad.

2. Det er bra at vi får gjennomføre camp tross koronarestriksjoner med smittevernstiltak. Det beste var også at alle i BUK Stavanger fikk være sammen.

3. Mitt beste øyeblikk fra Høstcampen var fjellturen med postløp, og temakvelden «Fra Kåre til BUK.»

Jessica, 16 år, Bafoussam, Kamerun

 1. The fall camp was very interesting with meetings, activities, and fellowship with other friends. I followed all the activities and meetings from the studio at Brunstad. I really enjoyed Friday evening with the pizza feast and various games. We spent the night under the stars around the campfire with toast bread and storytelling. Saturday and Sunday, after the BUK Live transmissions, we had various activities.

 2. I think the «Corona» Camps are very good and interesting because it allowed us to participate in all the camps this year as if we were at Brunstad. This was not the case before, and it also allowed us to occupy our days during the confinement times. 

3. My favorite moment of this camp was the icecream making for the youth together with my friends.

William Vedvik, 13 år, BUK Sandefjord

 1. Denne høstcampen har jeg vært sammen med mine venner og spilt fotball.

2. Jeg syntes det er imponerende hvordan vi fikk til en så bra camp nå som det er corona og at det var bra smittevernstiltak.

3. Mitt beste øyeblikk fra campen var at vi alle sammen kunne være sammen og være på gøye aktiviteter.

Musikkvideo

I anledning Høstcampen ble en koronainspirert BUK-sang relansert med solister og deltakere fra BUK Grenland. Budskapet er, at selv om vi er tvunget til å være på hvert vårt sted, kan vi merke fellesskapet på tvers, og ting som kan virke tungt og uforståelig, kan snu til noe godt fordi vi tror på Gud. Derfor ser vi lyst på fremtiden! 

Se musikkvideoen her!