I morgen tirsdag 27. juli slår Brunstad Ungdomsklubb (BUK) atter en gang opp dørene for campklare ungdommer. Dette blir første camp siden før koronapandemien, derfor er den noe mange ser ekstra fram til. Vanligvis arrangeres sommercampen hvert år, men grunnet covid-19-pandemien ble den altså ikke gjennomført sommeren 2020. Helt som vanlig blir årets sommercamp likevel ikke, siden mange lokalforeninger i andre land ikke kan dra til Norge som tidligere år.

Smitteverntiltak og trygg gjennomføring er vår høyeste prioritet

I år er sommercampen planlagt ned til minste detalj, og smittevernreglene har ikke blitt tatt lett på. BUK har nedskalert campen vesentlig i henhold til antall deltakere, og selve gjennomføringsmåten. 

De 3000 deltakere er delt inn i seks kohorter på 500 personer, som får hver sin farge. Gjennom hele campen skal alle følge sin farge, for å minimere kontakten mellom deltakerne. Dette innebærer blant annet at man ikke spiser eller deltar på de ulike kveldsprogrammer med andre enn de som er i sin egen nærkontaktgruppe.  

Campen gjennomføres i år som et hybridarrangement, som i praksis betyr at noen elementer sendes som TV-sending, noen elementer gjennomføres på Oslofjord Convention Center og andre lokalt i de enkelte land. Arrangøren har gjennom hele planleggingsfasen hatt tett dialog med kommunelegen i Sandefjord. 

Medlemmer og lokalforeninger fra andre land enn Norge er naturligvis også til enhver tid underlagt reiseveiledningene fra norske myndigheter. Som et tilleggstiltak har BUK valgt at alle deltakere må testes før de slippes inn på campområdet, uavhengig om de er vaksinert eller ikke. 

Kristent fellesskap på tvers av landegrenser

– Vår visjon for sommerens camp er å skape fantastiske opplevelser i et kristent fellesskap for alle ungdommene som deltar, enten de er på campen i Norge eller gjennomfører en lokal camp i henhold til gjeldende smittevernregler i de enkelte land. Det blir både varierte aktiviteter og trosoppbyggelse, i et kristent og rusfritt miljø. Selv om det nødvendigvis er gjort mange grep for å sikre at arrangementet følger alle smittevernregler, tror vi denne campen skal gi de unge mange uforglemmelige sommerminner, vennskap og inspirasjon til et aktivt kristenliv i troen på Jesus, sier Peter Tischhauser, daglig leder i Brunstad Ungdomsklubb.

Han forteller også at konferansefasilitetene på Oslofjord Convention Center tilbyr unike muligheter for å gjennomføre denne typen arrangementer på en trygg og god måte – grunnet størrelsen er det god plass til å dele ungdommene opp i soner og ulike aktiviteter fordelt over hele området.

Aktivitetene deltakerne har kunne velge mellom er:

 • Volleyball 
 • Sportspakke
 • Klatring
 • Vannpakke
 • Turpakke
 • Musikk (vokal, instrumental eller PBM)
 • Foto
 • Kreativ
 • Masterchef
 • Skating
 • Fotball
 • Beachvolleyball

Hver morgen sendes livesendinger på den nye utendørs festplassen i hjertet av campområdet. Her står lokalforeningen fra Østfold for sendingen første campdag, deretter sendes det live fra Kamerun, USAs vestkyst og til slutt Australia.  

På dagtid går ungdommene til hver sine aktiviteter. På kveldene er det felles trosoppbyggelse med variert innhold, samt andre fellesopplevelser for ungdommene.

Med slagordet #whateverittakes

Det å gjennomføre et så omfattende arrangement på en god og trygg måte for alle parter, mens en verdenspandemi fortsatt gjør seg gjeldende, har helt naturlig krevd mye planlegging i forkant. Med hashtaggen #whateverittakes som slagord har medlemmene i Brunstad Ungdomsklubb likevel hatt både motivasjon og innsatsvilje det siste året. Og årets sommercamp har blitt mulig på grunn av engasjerte mentorer og frivillige, som i ordets rette forstand har gjort hva som helst for at det igjen skulle bli mulig å samles til camp, for ungdommer som har ventet på dette i over ett år. 

Nå er det bare et spørsmål om timer til Sommercampen 2021, og vi kan nesten ikke vente.

Hjertelig velkommen til alle deltakere, enten vi møtes fysisk eller via skjermen i år!