Lørdag 12. Juni ble en stor dag for frivilligheten i BUK. Det var nemlig vår aller første internasjonale dugnadsdag! Selv om begrepet er nokså norsk, jobbet vi dugnad sammen verden over denne dagen.

For oss i BUK er dugnad noe som skaper en felles tilhørighet og mye glede! Og ikke bare det, men det er også svært viktig for å få til et godt tilbud til medlemmene i BUK. Dugnaden gjør det mulig for våre medlemmer å bidra til aktiviteter og camper uansett økonomisk situasjon. Det er nå kort tid til den store sommercampen. En camp som mange gleder seg ekstra til på grunn av mange lettelser i restriksjoner både i Norge og mange steder i verden.

Sommercampen var nettopp det den internasjonale dugnadsdagen ble en inntekt for. Dette ble en dag der lokalforeninger i BUK verden over, tok til alt fra malekoster til hageredskaper sammen med sine beste venner.

Etter et par timer med arbeidsinnsats på formiddagen hadde mange foreninger forberedt lokale happenings som konkurranser, spennende aktiviteter og selvfølgelig god mat. Dette passet perfekt til at også mange foreninger hadde fantastiske værforhold.

Kveldens online-festsending med trosoppbyggelse og musikk ble et absolutt høydepunkt på dagen. Stemningsbildene og -videoene som de ulike lokalforeningene hadde sendt inn til sendingen, talte sitt helt tydelige språk; dette hadde vært en minnerik dag hvor mange hadde fått jobbe og tilbringe tid med sine beste venner. Atmosfæren og fellesskapet denne dagen var også en liten forsmak på det ungdommene vil oppleve på sommercampen i juli.

Vi teller ned til Sommercamp!

Nå er det bare et spørsmål om uker før det endelig er tid for sommercamp igjen. På grunn av verdenssituasjonen vil sommercampen også i år bli noe annerledes, men det jobbes fortsatt knallhardt for å kunne gi medlemmene våre den best mulige campopplevelsen i henhold til gjeldende regler og retningslinjer.

Vi gleder oss naturligvis til vi kan samle alle våre lokalforeninger fra alle verdenshjørner til sommercamp igjen, men heldigvis har 2020 lært oss at vi ikke nødvendigvis trenger å kunne samles fysisk for å «være sammen». Sommercampen vil samle oss i form av online-sendinger og innslag fra mange ulike land. Og forhåpentligvis vil denne sommercampen være den siste hybride sommercampen vi arrangerer.

Les også BCC sin artikkel om vår dugnadsdag på bcc.no.