Søndag 31. mai våknet store deler av verden opp til sommervær, og det var som bestilt for Online Pinsecamp som hadde lagt opp til utendørsaktiviteter, grill-og bålkveld.

Klokken 12 startet dagen med Kick-off sending fra Brunstad TV som satte stemning for dagen, med trosoppbyggelse hvor ungdommen ble oppmuntret å ta imot ordet fra Gud i sitt liv. Ordet har løfter om et lykkelig liv, om vi velger å være lydige mot det.

Utover dagen var ungdommene i gang med aktiviteter som de valgte ut fra en aktivitetsbank BUK hadde utarbeidet på forhånd. Der lå det filmer, instruksjoner og forklaringer under hver av de ti aktivitetene. Flere av aktivitetene hadde underholdende direktesendinger i løpet av dagen. Inne på siden var det også internasjonale konkurranser, for eksempel fotballtriksing. Deltakerne kunne filme og sende inn sin video, og det beste bidraget ble premiert senere på kvelden.

Grillfest ungdomsgudstjeneste og bålkveld

«Sammen hver for seg» er et kjent uttrykk, og grillmåltidet på kvelden var et perfekt eksempel på dette. Alle lokalforeningene arrangerte et velsmakende måltid for sine medlemmer før de satte seg ned til ungdomsgudstjeneste fra Brunstad TV sammen med flere tusen seere fra hele verden. 

Kvelden hadde nok en godbit i vente, hvor det var lagt opp til fellesskap og trivsel rundt bålet. Brunstad TV bød på en stemningsfull sending med fellessanger som passet til anledningen, og videre med historiefortelling og interessante samtaler. 

For de som var interessert i det, ble det sendt internasjonale finaler i E-sport helt på tampen av den innholdsrike dagen. Ellers fortsatte kvelden med snacks og samtaler rundt om i Norge, Europa og resten av verden.

For å lykkes med campen var innsatsen og engasjementet fra lokale mentorer nøkkelen til suksess. Vi spurte to mentorer fra lokalforeningene Sørlandet og Sandefjord om hvordan de hadde lagt opp deres dag. 

«Vi satset på at værmeldingen stemte og hadde fullt opplegg utendørs fra morgen til kveld! Dagen startet med felles frokost, etterfulgt av Kick-off sending fra Brunstad. Deretter fordelte alle seg i grupper etter hvilken aktivitet de hadde valgt, og koste seg med aktivitetene. På kvelden hadde vi en grillkveld med bålpanner og god mat, også så vi sendingen fra Brunstad TV sammen. Resten av kvelden gikk til fellesskap, trivsel og lek, pluss dessert og snacks!»

Renate Myhre, BUK Sørlandet
Bålpanne kveld på Sørlandet. Renate Myhre øverst til venstre i bildet.

Videre forteller Renate at suksessfaktor for dagen lå i en nøye planlegging uka før, slik at alt gikk på skinner på selve dagen. De fikk rigget til en skikkelig uteplass med pallesofa, bålpanner, tepper og kos, og dermed lå alt til rette for en nydelig campdag utendørs! Til sist kan Renate fortelle at tilbakemeldingene fra ungdommene var utelukkende positive, og det fine været gjorde sitt til at det ble en fantastisk dag. Hun har vanskelig for å velge et høydepunkt da hele dagen var en fest, men sendingene fra Brunstad, maten og sola topp 3 i hvert fall!

Frokost i Sandefjord før dagen sparkes i gang. Anders Johnsen i svart t-skjorte til høyre i bildet forteller litt om dagen.

Anders kan fortelle at i Sandefjord delte de også lokalforeningen i grupper ut fra påmeldingene til aktivitetene og hver gruppe fikk tildelt sin sone. Her kjørte alle gruppene en felles ramme for dagen med måltider, smittevern og fulgte programmet til BUK Sentralt. 

Videre forteller Anders at alle han har snakket med har gitt veldig gode tilbakemeldinger. Det ble en hel dag full av trivsel, trosoppbyggelse og aktiviteter, og han synes det var ekstra gøy at de kunne samles opptil 50 personer til denne campen. 

Høydepunktet for Anders del var bålkvelden. Da samles alle rundt bålet ute og hadde rigget opp skjerm for å se sendingen fra Brunstad TV. Han forteller at suksessfaktoren var at de hadde flere engasjerte mentorer som rigget og stelte i stand for at dagen skulle bli så bra som mulig.