Søndag 31. mai inviterer Brunstad Ungdomsklubb sine medlemmer fra alle verdenshjørner til en internasjonal online ungdomscamp med TV sendinger, aktiviteter og en «felles – hver for seg» grillfest. Konseptet fra Online Påskecamp var en ubetinget suksess i disse karantenetider, og syv uker senere skjer det igjen, også denne gangen med en ny og annerledes vri.

BUK Sentralt har samarbeidet tett med lokalforeningene verden over for å gjennomføre campen i henhold til lokale smittevernregler. Det utnevnes en smittevernsansvarlig i hver lokalforening som har et særskilt ansvar for å sikre at reglene håndheves.

I lokalforeningen deles medlemmene opp i mindre grupper, hvor engasjerte mentorer sørger for gjennomføringen. Gruppene møtes om morgenen til felles frokost før de ser kick-off sendingen som inneholder Guds ord, informasjon og underholdning. Gruppene er delt inn etter hvilken aktivitet de har valgt på forhånd, og enten det er Gaming, Kreative prosjekter, Masterchef eller Villmark, gleder ungdommene seg til å være sammen. BUK ønsker å gi et tilbud til alle, uansett hvilke interesser de har, og med mulighet for å velge mellom 10 ulike aktiviteter, er det noe for enhver.

På kvelden inviteres ungdommene til en internasjonal grillfest, hvor alle gruppene rigger seg med god mat på et koselig sted. BUK sørger for å bidra til den gode stemningen med «campfire» sending med interessant samtaler og god musikk. Alle kan sende inn deres bilder som utover kvelden dukker opp på skjermen, og på denne måten knyttes alle sammen.

Deltagerne får også høre Guds ord som er rettet til dem og deres livssituasjon. Trosopplæringen skal gi dem lyst og mot til å leve som personlige kristne og følge i Jesu fotspor hver dag. Jesus sinnelag som var å være en tjener for alle mennesker, er en drivkraft i mentorene som bruker deres tid og krefter for å lage en uforglemmelig opplevelse for de yngste medlemmene.

Nedtellingen til campen er i høyeste grad i gang, og det arbeides med å få alt klart, utstyr- og handlelister, rengjøringsrutiner, gruppeinndeling og innkjøp av store mengder håndsprit. Frivillige og helhjertede mentorer i lokalforeningene legger ned en enorm innsats i forkant og under campen. Det skaper fellesskap og hjertekontakt til de yngre som de gjør det for.

Da gjenstår det bare å ønske alle en god camp!