Det er nå en uke siden sommercampen var over for denne gang og inntrykkene begynner så smått å synke inn. Denne campen ble ekstra spesiell, siden det var den første fysiske campen etter nedstengningen i mars 2020. 3000 deltakere var med fra Oslofjord Convention Center, mens ytterligere 3000 fulgte med online – de lokalforeningene som dessverre ikke kunne komme til Norge grunnet covid-19-situasjonen arrangerte egne camper lokalt.

Fra en av våre deltakere har vi fått dette tilbakeblikket:

Det var et fullspekket program som stod på dagsorden for oss campdeltakere under Sommercampen 2021. Alle som deltok på Oslofjord Convention Center kunne velge mellom 12 ulike aktivitetstilbud, deriblant fotball, masterchef eller vannsport. Mellom programelementene hentet man mat på fargebestemte matstasjoner og spiste i selskap med sin faste nærkontaktgruppe på den store festplassen. Og deltakerne kunne glede seg ekstra til kveldene – for de overgikk alltid forventningene. På strandsonen var det blant annet forberedt et stort aquashow og tivoli i løpet av campen – og som avslutning på campen fant også en idyllisk piknik sted der. På fotballbanene ved arenaen ble det avholdt spennende showkamper og andre viktige finaler som man ikke ville gå glipp av.

Tips: Klikk på bildene under for å se slideshow

På festplassen ble det rigget til en stemningsfull sommerkonsert med allsang, og her var det også en herlig atmosfære under frokostene. Litt ekstra stemning var det da alle 3000 deltakere klappet og sang med på framføringen av campsangen «Whatever it takes» under sommerkonserten:

I storsalen fant et gripende ungdomsmøte og en spennende temakveld sted, som vi unge hadde forberedt oss til i flere måneder. Med trosoppbyggelsen som kjerne i et spennende og variert program, fikk også de yngste innholdet formidlet på en inspirerende og håndgripelig måte. Det er ingen tvil om at campen har satt spor i manges hjerter, og vi er blitt inspirert til å leve som en Jesu disippel. Les mer på bcc.no →

Tips: Klikk på bildene under for å se slideshow


Trygghet og fellesskap – også for de yngste

Året man fyller 13 år kan man endelig få være med på BUKs sommercamper. Og fram til fylte 18 år følges alle litt ekstra opp av hver sin mentor, som skal sørge for at deltakerne får en god campopplevelse. Her blir det knyttet vennskapsbånd på tvers av alder, noe som skaper trygghet og fellesskap – ikke bare på campene, men også hjemme i lokalforeningene etter campene.

Emil (12) var på camp for første gang i år. Til tross for noen dager med dårlig vær og regn, synes han det var helt topp.

– Jeg var med på vannsport, og det var skikkelig gøy! Spesielt å kjøre vannscooter, båt og sitte på tube. Det var også en dag det regna mye, men vi dro   likevel til Risøya og spilte fotball der. Det var fullt av vanndammer og vi ble helt våte, men det var gøy!

Og han forteller videre om det han husker best fra kveldene.

– Det jeg husker best er kanskje Fra Begynnelsen-sendingen. Der viste de en film om to gutter som fortalte om hvordan de omvendte seg til Jesus. Det var spennende å høre på.


6000 unge verden over deltok på hybridcampen

I år var campen planlagt ned til minste detalj som en forutsetning for et trygt og vellykket arrangement. Første dag ble det satt av mye tid til koronatesting og informasjon om smittevernstiltak, så som avstand, kohorter og koronapass. En nedskalering av campen fra tidligere år var ikke til å unngå, men også denne gangen deltok flere lokalforeninger online fra sine land. Til sammen deltok hele 6000 ungdommer verden over på årets sommercamp disse fem dagene, enten fysisk eller online. Les mer →

Maiya (20) fra Vancouver var med på den lokale sommercampen i Canada, hvor hun valgte aktiviteten zip-lining. For henne ble campen en ekstra spesiell opplevelse i år:What made this camp so special is simply that we all could be together again, since the pandemic has been going on for a long time now. It was so nice to see all my friends again and have fellowship together.My favourite memory is when we all gathered together to have a mini concert and sang the BUK-song. The vibes were just perfect!
Bak seg har flere tusen BUK-ungdommer nå en uforglemmelig sommercamp der vi fikk minner for livet, med aktiviteter, trosoppbyggelse og trivsel. Selv om det var litt trist å reise hjem etter fem fantastiske dager, er det godt å vite at dette er langt ifra den siste campen vi skal få oppleve.

Allerede til høsten er det klart for en ny camp i regi av Brunstad Ungdomsklubb og planene er allerede i full gang. Vi gleder oss masse til fortsettelsen!

Dette tilbakeblikk er skrevet av Salome (19) fra lokalforeningen i Hamar, som har deltatt på alle BUK’s camper siden 2015.

Herunder kan du se flere stemningsbilder fra sommercampen på Oslofjord Convention Center i Norge:

Tips: Klikk på bildene under for å se slideshow