En pandemi raser over hele verden, og vi er alle i større eller mindre grad rammet av krisen. Et av BUKs fire store høydepunkter i 2020; Påskecampen, er nå avlyst. Det samme er tusenvis, sannsynligvis ti-tusenvis av andre arrangementer rundt om i verden. Myndigheter har iverksatt de strengeste tiltak vi har sett i fredstid.

Den naturlige responsen til alt dette er kanskje usikkerhet og inaktivitet. Vi vet lite om hvor lenge dette kommer til å vare, og hva slags konsekvenser det får for samfunnet vårt.

Fra Høstcampen i 2019. Vi gleder oss til å kunne samles igjen.

Er det meningen at vi alle skal stå handlingslammet, inaktive, og isolerte frem til dette er over? Betyr avlyst bare avlyst? Eller er det mulig å avlyse et type arrangement for så å opprette et annet? Vi lever i en hel-digitalisert verden. Teknologiske begrensinger har omtrent blitt fremmedord i tiden vi lever i. Derfor kan ikke BUK la 4500 ungdommer sitte inaktive hjemme. Vi har derfor bestemt oss for å flytte hele påskecampen online!

De siste to ukene har BUK startet litt av en snuoperasjon. Et titalls mentorer har begynt å planlegge, og produsere kurs, utfordringer, turneringer og livestreams, innenfor musikk, media, e-sport, villmark og mye mye mer. Det programmeres en aktivitetsportal, som vil gjøre det mulig å navigere seg rundt i aktivitetstilbudet. Det forberedes et stort interaktivt gameshow som skal TV-sendes og streames. Det designes også et helt nytt TV-studio hvor det skal foregå trosoppbyggelse. Det blir altså påskecamp. En virtuell og digital camp.


Vår nye aktivitetsportal for den digitale campen.

Vi kan ikke være sammen fysisk. Det stopper oss ikke fra å være sammen digitalt. Det stopper oss ikke fra å være i aktivitet. Det stopper oss ikke fra å samles rundt våre interesser og vår tro. Vi tror at ved å aktivisere våre medlemmer, hindrer vi frykt og usikkerhets tanker fra å dominere. BUK kan derfor melde om at inaktiviteten er avlyst.