Her tester en unit fra BUK Waldhausen Bible X-spillet 

Vi er allerede over to uker inne i testfasen og de fleste «units» er kommet til testingen av kapittel 2 i spillet. Det er så langt registrert mer enn 1000 units fra lokalforeninger verden over som er med å teste betaversjonen – på top tre ligger units fra BUK Salem (1), BUK South Africa (2) og BUK Grenland (3). 

Alle BUK-medlemmer som har lyst til å være med på testingen er delt inn i såkalte «units», som er små grupper på 4-7 personer. Sammen med sin unit skal medlemmene spille seg gjennom tre spennende og innholdsrike kapitler som alle avsluttes med et tv-program der det dykkes enda dypere ned i den tematikken som spillerne nettopp har vært igjennom.  

Les også: Lanserte Bible X-spillet for over 6.000 ungdommer 

Følgende reportasje fra lanseringskvelden 17. februar har vi fått fra vår lokalforening BUK Oslo.

Bible X lanseringsfest for BUK Oslo 

17. februar var det endelig klart for lanseringen av det helt nye Bible-X spillet i betaversjon, som BUK-ungdommene skal få lov til å prøve ut frem til påske. Denne februarkvelden for snart et par uker siden hadde intet mindre enn 400 forventningsfulle BUK-ungdommer funnet veien til det feststemte lokale i Ås.   

Festen ble åpnet med et ungdomsmøte hvor flere fikk muligheten til å dele hva de hadde på hjertet. Deretter fikk ungdommene følge med på en inspirerende livesending fra BUK-sentralt. Sendingen denne kvelden var en spennende samtale mellom Hans Georg Amandus Berthelsen (game designer i Bible X), Arve Solli (head of game i Bible X) og Mette Kronstad Johnsen (art director i Bible X) og to mentorer fra henholdsvis BUK Oslo og BUK Tønsberg.  

Festen fortsatte utover kvelden med pizzaservering og kvalitetstid med gode venner.  

Bilde fra livesendingen torsdag 17. februar 

82 units i BUK Oslo 

I BUK Oslo er medlemmene delt inn i hele 82 «units» med 4-7 ungdommer per unit.  
Disse unitene skal møtes jevnlig for å spille gjennom tre kapitler etter hvert som de blir tilgjengelige. Her kan ungdommene glede seg til spillekvelder med sine aller beste venner, samtidig som de får en helt ny innsikt i Jesus’ historie.  

Vi har hørt med noen av de unge om hva de ser mest frem til med Bible X-prosjektet som skal foregå frem til påske.  

«Det jeg gleder meg mest til er å spille sammen med vennene mine, og se hvordan det var når Jesus levde, på en spennende og kul måte. Jeg har hørt mange forskjellige historier rundt livet til Jesus og hvordan det var på den tiden, men det har vært vanskelig å skjønne hva som kan være aktuelt for meg i min tid. Så jeg gleder meg til å lære og forstå mer» 

Amanda (15) 
Collin (13) 

«Det jeg gleder meg mest til i spillet Bible X er nok at flere kan spille sammen, og at man lærer om hvordan Jesus og disiplene hadde det og deres personlige forhold til Gud.» 

En av de som var raskt ute med å teste spillet var Helena Stene, og vi fikk høre hva hun syntes så langt:

«Utrolig kult opplegg! Både engasjerende, lærerikt og utfordrende. Blir veldig gøy å se hva de neste kapitlene har å by på. Jeg ser frem til å bli enda mer kjent med Jesus og de ulike forhold han stod i, i hans dager! Også veldig gøy å kunne lære sammen i de ulike units.»

Helena Stene (25)