For English, read here

Påskecampen i år var på mange måter en minneverdig camp, men for 40 ungdommer fra BUK Sør-Afrika var den litt ekstra spesiell; det var nemlig den aller første gangen de selv skulle få oppleve en camp i Norge.

Fra Sør-Afrika til Sandefjord

Saviola James (21) var en av ungdommene som var på camp for første gang, og han brukte ordet «uforglemmelig» om sin opplevelse. Særlig temakvelden om påsken i år 33 gjorde sterkt inntrykk på ham:

Saviola James, BUK Sør-Afrika

«Ingen kan noensinne glemme det vi så og hørte om påsken, og hva det vil si for meg personlig at Jesus døde på korset.

Min første camp har vært en veldig spennende opplevelse med alt fra sport, til aktivitetene og spesielt ungdomsmøtene. Og så var det helt fantastisk å kunne møte venner fra hele verden», avslutter Saviola.

Lorraine (15) fra Sør-Afrika hadde forut for denne campen deltatt på én camp tidligere, Sommercampen 2019. Hun hadde derfor sett spesielt frem til å møte gamle venner – og ikke minst til å møte nye på denne campen.

Lorraine, BUK Sør-Afrika

«Men det beste ved campen var temakvelden, fordi jeg fikk mye ut av den for meg personlig. Det betyr alt for meg å kunne være med på campene og å få den trosopplæring vi får her.

Lorraine og Saviola sammen med lokalforeningen sin, BUK Sør-Afrika (foto: privat)

Temakvelden som både Saviola og Lorraine fremhever fra campen var noe av det mange av ungdommene som deltok på dette årets påskecamp hadde sett ekstra frem til. Du kan lese mye mer om denne kvelden og alt det spennende som ungdommene ellers fikk oppleve på campen her: Påskecampen vi aldri glemmer

Uvurderlig betydning

Ivan Slabbert (40) som er en av BUKs kontaktpersoner i BUK Sør-Afrika, og som også deltok på campen, uttrykte at det har vært en stor bonus å kunne delta på onlinecampene på lik linje med alle andre BUK-ungdommer worldwide under pandemien. Men det å kunne delta fysisk, og blant annet bli kjent med ungdommer med samme tro som dem selv, gir en helt annen dimensjon:

Ivan Slabbert, kontaktperson for BUK Sør-Afrika

«Jeg tror at campene har en helt uvurderlig betydning. Her blir de kjent med ungdommer fra hele verden, og her får de være med på interessante aktiviteter. Men det som har størst betydning er at de kan høre et kristent budskap som gir dem håp og verktøy til å håndtere hverdagen hjemme i Sør-Afrika»

Du kan lese mer om våre tidligere camper her på siden: BUK-camper