Uforglemmelig.

Det er uten tvil det ordet som best beskriver dette årets Påskecamp.

Kanskje du har fulgt litt med på siden her i forkant av campen, eller på vår Instagram de siste dagene, og lurt litt på: hva er det egentlig med BUK og den påskecampen?

Og det forteller vi gjerne!

 

Skyhøye forventninger

Det har uten tvil vært «all time high» forventninger til denne campen. Dette til dels fordi påskecampen er det største høydepunktet i løpet av BUK-året, og dels fordi det nå var tre år siden sist påskecamp. I tillegg så veldig mange frem til særlig temakvelden om påsken i år 33. Her skulle deltakerne virkelig få illustrert hva som skjedde i det som skulle bli den første kristne påsken, hvor Jesu død på korset snudde opp ned på jødenes påsketradisjon og han ble vår frelser. Samtidig markerte temakvelden også avslutningen på testingen av bibelspillet Bible X.

BUK-ungdommene har i forbindelse med prosjektet «Bible X Closed BETA» spilt seg gjennom de historiske begivenhetene i Jerusalem år 33, som endret verdenshistorien for alltid.

En av visjonene for årets camp og temakveld var å skape opplevelsen, også fysisk, av å være i Jerusalem i år 33. Det var derfor lagt mye tid og forberedelser i å gjøre campområdene så autentiske som mulig – for å nevne litt spiste deltakerne i store tipi-telt i hjertet av campområdet på festplassen, flere hundre frivillige bidro som statister, flammejonglører og historiefortellere, det var leid inn en kamel og flere andre dyr, alt for at deltakerne virkelig fikk være med på reise tilbake i tid.

Som avslutning på den minnerike temakvelden, skulle ungdommene få oppleve hvordan jødene tradisjonelt feiret påske, eller Pesach som det egentlig heter, på Jesu tid. Nesten 400 vertsfamilier hadde meldt seg til å invitere ungdommene inn i hyttene sine, for å feire påskehøytiden rundt grillet påskelam med tradisjonelt israelsk tilbehør. Blant annet ble brødet laget etter jødisk oppskrift av det mosaiske samfunn i Oslo. Etter måltidet fortsatte kvelden med fest i gatene, og prikken over i’en ble et fakkeltog fra hagebyen, der ungdommene gikk i samlet flokk opp til festplassen og avsluttet kvelden med piknik, sang og musikk.

Se bilder fra denne minnerike kvelden under

Men så er spørsmålet: ble forventningene innfridd?

– Jeg føler nesten ikke du kan stille det spørsmålet en gang, for dette har bare vært så vanvittig mye mer enn man kunne forestille seg. Det har vært noe helt annet enn alle andre camper. Så gjennomført, så mange små detaljer, sier Synøve Lehmann fra BUK Drammen i Norge, som var mentor på campen.

 

Synøve forteller blant annet om at allerede den første kvelden møtte ungdommene flere av statistene og skuespillerne ute på campområdet, som både sang, spilte musikk, var flammekastere og fortalte historier.

– Det ga det hele en autentisk beduinleir-følelse, der vi følte vi gikk inn i historien, sier hun.

 

 

 

Utover kvelden endte hun og flere andre ungdommer helt tilfeldig rundt en bålpanne, hvor en historieforteller levende fortalte dem om påsken, og om hva Jesus egentlig har gjort for os:

– Jeg fikk så øynene åpne for at dette er min personlige frelser. Han gjorde det han gjorde for hele menneskeheten, men han gjorde det også for meg. Og når jeg møter ham i himmelen, så kjenner jeg han, og han kjenner meg ved navn. Så hva campen har betydd for meg, ja jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det en gang. Det er en opplevelse jeg kommer til at ta med meg resten av livet mitt, avslutter Synøve.

 

Daniel (12) fra Vancouver var på camp for første gang, og hadde også gledet seg veldig – det var dog ikke alle forventningene hans som helt stemte med virkeligheten:

– Brunstad (red. Oslofjord) var mindre enn jeg trodde, men følelsen av å være der var mye bedre enn jeg hadde forestilt meg!
 

 

Du kan se mange flotte stemningsbilder fra årets påskecamp, og de mange aktiviteter og turneringer som ungdommene kunne melde seg på på dagtid, under:

Påsken år 33 – en helt uforglemmelig temakveld

Påskebudskapet har nok aldri kommet så klart og levende frem for ungdom noen gang, som det gjorde nå under temakvelden på campen. Det ble tatt i bruk mange ulike virkemidler, blant annet helt moderne teknologi som 3D-scanning og hologrammer, som kombinert med levende skuespill og filmer produsert kun for denne kvelden, skulle få frem påskebudskapet i ungdomshøyde, og få ungdommene til å forstå hva denne historiske påsken i år 33 har gitt av muligheter for oss som er kristne i dag.

Du kan lese mer om innholdet i og se flere bilder fra den storslåtte temakvelden som ungdommene fikk oppleve palmesøndag på BCC sin nettside her: Påsken som endret verden for alltid