Under temakvelden på Påskecamp Online 2021 ble det vist et filmklipp hvor vi fikk se en animert scene fra Jesus som var i tempelet i Jerusalem. Scenen så ut til å komme rett fra et dataspill -noe det også gjorde!

Da pandemien var blitt et faktum i Mars 2020, bestemte lokalforeninger verden over seg for å støtte BUK med et tilskudd. Dette skulle øremerkes prosjekter som ville komme BUK-medlemmer til gode. Les mer om dette her: http://buk.no/vare-planer-i-en-spesiell-tid/

En av prosjektene BUK har støttet med midler heter Bible X og vi har tatt en prat med Arve Solli som er head of games i Bible X

Arve, hva er Bible X?

Bible X er en avdeling i BCC Media som har som hovedfokus å utvikle et 3D-univers som gjennom spill og læring skal formidle det kristne budskap på engasjerende måte.

Bible X 3D-modellerer for tiden Jerusalem slik det skal ha sett ut på Jesu tid.
Dere utvikler altså et spill. Hva går dette spillet ut på?

Dette blir et spill der du kan reise tilbake til Jerusalem i de årene Jesus levde. I byen får du spennende oppdrag og møter mange kjente karakterer fra Bibelen og det nye testamentet. De svarene du får der vil være akkurat som Jesus selv sa det, og de tar du med deg tilbake til nåtiden.

Hvordan vil dette spillet komme BUK medlemmer til gode?

BUK-medlemmer vil være de aller første som vil få tilgang til spillet for en eksklusiv test før spillet lanseres til resten av verden. De vil kunne bruke spillet, både alene og sammen med andre, til å lære om viktige temaer i Bibelen på en lett og engasjerende måte. Spillet vil gjøre at temaer som noen ganger er litt krevende å forstå, blir mer tilgjengelig for målgruppen.

Det virker som et ressurskrevende prosjekt. Hva er motivasjonen bak prosjektet?

Målgruppen selvfølgelig! Vi tror det er et stort behov for nytekning når det gjelder formidling av det budskapet Jesus kom med.

Har Bible X noen fremtidige planer eller visjoner?

Visjonen vår er å gi alle som ønsker det den samme opplevelsen som BUK snart får tilgang til. Vi vil fortsette å utvikle lignende prosjekter og har en plan om å lansere spill til hele verden de kommende år.