BUK-ungdommer fra 34 ulike land var i slutt juli samlet på Oslofjord Convention Center (Oslofjord) til BUKs årlige Sommercamp. Sommersola meldte for alvor sin ankomst på campens første dag, og ble værende til siste sekund – noe som virkelig satte prikken over i’en i forhold til de mange sommer- og utendørs aktiviteter som var planlagt under campen.

Deltakerne kunne velge mellom 27 ulike aktiviteter på dagtid, og ut ifra bildene å bedømme, var det knallbra stemning og glade dager overalt på campområdet.

Tuva (13) fra BUK Grenland forrest til høyre i bildet, sammen med gode venner

Tuva (13) år tilhører BUK-lokalforeningen i Grenland og var på sin aller første camp, noe hun hadde sett frem til veldig lenge. Hun fremhever særlig det spesielle fellesskapet som oppstår mellom ungdommene fra lokalforeningen som noe av det beste ved campen.

– Og varmluftballongen for oss U18 var en skikkelig kul greie da!, sier hun.

 

Tuva refererer til varmluftballongen som hadde blitt sponsorert for å gi deltakerne under 18 år en ekstra spesiel campopplevelse.

 

 

Vår felles tro knytter oss sammen

Kristen trosopplæring, omsorgsarbeid og inkludering i aktiviteter er en vesentlig del av campene, og her arbeider BUK for å gi vekst og utvikling for de unge deltakerne på fire ulike områder; åndelig-, personlig-, fysisk- og sosial utvikling. Under campene er det trosoppbyggelsen på kveldene som binder det hele sammen. Og at nettopp trosoppbyggelsen er det mest sentrale på campene, ga også flere av deltakerne uttrykk for, da vi spurte dem inn til deres campopplevelser. 

 

– Jeg føler at det som ble talt om passet så godt for oss helt unge, sier Tuva. Jeg kunne kjenne igjen ting fra mitt eget liv, og skjønte også ting som jeg ikke hadde skjønt før – også fordi at mentorene våre var flinke til å forklare mer for oss etterpå, sier hun.

 

Sebastian (15) fra BUK, Sydney til høyre, med noen venner

Sebastian (15) fra BUK Sydney nevner også spesielt temakvelden, som det som gjorde størst inntrykk på ham under denne campen. Han hadde denne gangen reist over 70 timer for å komme til camp med BUK, men det var det hele verdt allikevel, for han hadde gledet seg ekstra mye til å se venner fra hele verden igjen.

 

– Det jeg kommer til å huske best fra denne campen vil være temakvelden, ungdomsmøtet, fellesskapet og ikke minst sangkveldende rundt bålpannene, sier Sebastian.

Han forteller at campen har gitt han både inspirasjon og en klarere retning for livet videre: 

 Jeg har fått lyst til å leve et mer bevisst kristenliv i hverdagen, og bruke de daglige situasjonene til å bli mer lik Jesus.  

 

Les også om andre campdeltakeres opplevelser i BCC sin artikkel fra Sommercampen: Møt fem på camp

 

Minnerike dager for livet

Det ble en camp med mye forskjellig på programmet:

  • et underholdningsshow i strandsonen
  • trosoppbyggende møter
  • konkurranse mellom BUK-lokalforeningene om tittelen «Universal BUK Games Champions 2022»
  • en stemningsfull sommerkonsert
  • og ikke minst en gigantisk piknik som avslutning på fem minnerike campdager

 

Se også vår Instagramprofil for flere bilder fra Sommercampen 2022.