På Online Påskecamp fikk ungdommene verden over høre en fersk og dagsaktuell sang av og med mentor Simen Andresen. Simen har lang fartstid i å bidra med sang og musikk til våre samlinger.

Simen Andresen fremfører sangen Vi er BUK.
Sangen ble raskt spunnet videre på og denne versjonen ble laget.

Hva inspirerte deg til å skrive sangen?

Det var en sending på Brunstad TV et par uker før campen, hvor det ble lagt fram nye planer for hvordan online påskecamp skulle gjennomføres. Det var skikkelig gøy se hva som ble lagt til rette for at vi fortsatt kunne «samles» til camp, selv om koronaen satt begrensninger. På sendingen var det flere mentorer som snakket om hvor mye de gledet seg til camp, og at de ønsket å være med å gjøre dette til noe kjempebra, framfor å «sette seg ned å sture». 

Du synger i sangen, «… at selv om mellom oss er fjell, er vi nære likevel …» Hva mener du med at vi er nære når vi sitter spredt i hvert vårt hjem rundt om i hele verden?

Det er sikkert mange som har opplevd at det å møtes på Zoom, Teams eller andre plattformer faktisk fungerer veldig bra! Og vi har enda sterkere enn før merket samhold og enhet på tvers av by og land etter at vi er blitt forhindret fra å møtes fysisk. 

Hvordan kan du si «… vi ser bare lyst på fremtiden …», med tanke på den tiden vi lever i, spesielt med tanke på Corona og konsekvensene av dette?

Jeg tror Gud bare har gode utsikter for oss, og at alt han gjør er til vårt beste. Vi har fått hverdagen endret pga. korona, og rundt omkring er mennesker er urolige, men vi trenger ikke se mørkt på situasjonen når vi vet at Gud følger med. 

Du var jo selv litt med på Campen, hva var din opplevelse av det? 

Jeg synes det fungerte veldig bra! Det er selvfølgelig ikke det samme som å være på Brunstad, fordi vi ikke bor og spiser sammen, men både aktiviteter og møter ble veldig bra og inspirerende. Jeg var litt inne på «Villmark», og der var det masse spennende å se og gjøre.

Du bidrar ofte musikalsk på gudstjenester og arrangementer med kristent innhold. Hva har sang og musikk betydd for deg og din tro?

Det har betydd veldig mye for meg. Mange ganger har jeg opplevd å bli hjulpet i forskjellige forhold ved at jeg har blitt minnet om en strofe fra en sang. For eksempel kan en sang fra Herrens Veier på øret endre hele innstillingen og humøret man er i.
Det har også betydd veldig mye for meg personlig at jeg kunne være med å bidra med noe jeg mestret, og at jeg på den måten kunne gjøre noe godt for andre. Jeg fikk gjennom musikk og sang en «verdifull oppgave», som var med å bevare meg fra nedbrytende og negative krefter, selv om det ikke nødvendigvis var en kristen sang vi framførte. Gjennom interessen har jeg også møtt mange andre gode mennesker som har hjulpet og inspirert meg.

Kan du gi en oppmuntring til ungdom som synes dette med korona er litt tøft og vanskelig? 

Jesus sier at vi ikke må la oss overvinne av det onde, men at vi kan overvinne det onde med det gode. I stedet for å bli nedfor og trist av å ikke se vennene sine så ofte, eller at det ikke skjer så mye for meg, så kan man gjøre noe godt i de omgivelsene man har rundt seg. Man kan selv bli en som er aktiv i å gjøre godt, i stedet for å gå å vente på at andre skal ta initiativ. Det vil være et skikkelig slag mot nedbrytende krefter.