Siste helg i oktober strømmer tusenvis av kristne ungdommer nok engang til Norge for å delta på BUK-ungdomscamp. Men hvorfor reiser de egentlig helt til Norge camp etter camp?

Man skulle tro at de mange ulike aktivitetene og underholdningselementene er dét som lokker tusenvis av ungdommer fra alle verdenshjørner til BUK sine ungdomscamper. Og dette bidrar helt klart også til at mange kommer til campene. Men det viktigste for de fleste er å samles om den felles kristne troen, med ungdommer fra land fra hele verden som deler samme tro og livssyn som en selv.    

Vil leve livet sitt for Gud

Oppbyggelsen er det mest sentrale elementet på campene, og derfor ligger der en klar og tydelig åndelig visjon bak hver camp som særlig kommer frem på kveldsprogrammene. Og høstcampen som ligger rett rundt hjørnet er ikke noe unntak. Visjonen for dette årets høstcamp er: «Vær en handlekraftig ungdom – levende for Gud».

Judith Gangsø (27) som er eventprodusent for høstcampen forteller at rammene for campen, og alt innholdet som produseres, skal bidra til den åndelige visjonen.

Judith Gangsø (til høyre) under Sommercamp 2021

– Vi ønsker å inspirere deltakerne til å få tro på at de kan bli handlekraftige ungdom som får Guds vilje gjennomført i livet. Dette skal ungdommene få høre mer om under kveldsprogrammene og spesielt lørdagens temakveld som vil foregå i et gameshow-format, hvor ungdommen selv skal få være interaktive deltakere», sier hun.

Fellesskap på tvers av kulturer og landegrenser

På campene er det rik mulighet for å bli kjent med ungdommer fra andre land og kulturer, for eksempel gjennom aktivitetene på dagtid eller i de såkalte «HUBs». HUBs er uformelle lounge- eller spillsoner, der deltakerne kan spille spill og henge ut mellom de valgte aktivitetene. I år vil de ulike HUBs bære tydelig preg av LED-lys, fargerik dekor og morsomme aktiviteter. Suksessen fra i fjor, der deler av parkeringskjelleren under Oslofjord Arena ble tatt i bruk, gjentas også.

Bilde fra Høstcamp 2021, der deler av parkeringskjelleren ble omdannet til en rulleskøytebane

På denne høstcampen kan deltakerne i øvrig velge mellom 22 ulike aktiviteter innen:

  • Sport
  • Crafts
  • Data
  • Media
  • Outdoor
  • Musikk

Hovedaktivitetene er i år, som på alle andre høstcamper, hockey for jenter og E-sport.

Dette kan du lese om her: Next up: Høstcamp 2022!

Følg gjerne med videre her på siden vår og på vår instagramprofil for å se mer om, og fra, BUK Høstcamp 2022.