Påskecampen har alltid vært BUK-årets største høydepunkt, men som følge av pandemien har det nå gått tre år siden sist gang, i 2019. Det er den første grunnen til at denne campen blir så spesiell. I tillegg var det i 2020 satset mer ressurser på arrangementet enn noen gang tidligere, og det store høydepunktet skulle være en helt spesiell temakveld. Disse planene ble derfor spart og heller videreutviklet for å bli brukt når det ble mulig å samles til fysisk camp igjen: og det er det nå bare få dager til. 

En temakveld det ligger 2,5 års arbeid bak

Søndag 10. april er dagen hvor 2,5 års planer og arbeid med temakvelden om «Påske år 33» kulminerer. Temakvelden som den var tenkt tilbake i 2020 skulle egentlig ha markert avslutningen på bibelstudieprosjektet om Hebreerbrevet som BUK-ungdommene hadde vært engasjert med gjennom vinteren. Men hvis du har fulgt med her på siden, har du kanskje fått med deg at BUK siden februar har testet ut betaversjonen av spillet Bible X, og at temakvelden nå også markerer avslutningen på dette spennende prosjektet, som berører flere av de samme temaene. 

Du kan lese mer om Bible X reisen her og her

«Glem sola og påskefjellet i år…»

«… det er camp som gjelder!» Slik lød oppfordringen til medlemmene i BUK og BCC Oslo Follo for et par måneder siden, og hvorfor det? Jo, fordi disse er med å bidra med forberedelsene til denne historiske campen. Flere hundre foreldre og voksne har meldt seg på som frivillige, med alt fra å være gatemusikanter til romerske soldater. Under temakvelden 10. april står BCC Oslo Follo også for en storslått lammegrilling til de nesten 5000 påmeldte deltakere, som kommer fra hele verden. Etter temakvelden i storsalen skal deltakerne nemlig få oppleve hvordan Jesus og disiplene tradisjonelt feiret den jødiske påsken; høytiden «Pesach». Dette innebærer blant annet grilling av lam over åpen ild, annen tradisjonell israelsk mat og fakkeltog. Campområdet vil også bli gjort om til å ligne Israel rundt år 33, slik at deltakerne får en så autentisk opplevelse som mulig. 

Det jobbes med produksjon av boder til det såkalte «markedet» som danner noen av rammene på campområdene   
To av statistene fra BUK Oslo 

Hennie Sandersen fra BCC Oslo Follo er en del av planleggingsgruppen som har jobbet tett sammen med BCC Event som koordinerer alt det praktiske rundt BUK sine fire årlige camper. Hun uttrykker begeistret: 

– I flere måneder har et team jobbet sammen med BCC Event med å planlegge hvordan vi kan sette stemningen rundt campen, med rigg, dekor, mat, statister osv. Jeg vil ikke røpe så mye av planene, men jeg trodde nesten noen av dem var en spøk! Det er interessant å få et lite innblikk i hvor mye arbeid som legges ned og som ligger bak en god campopplevelse.  

Da er det bare å følge med på vår Instagramprofil og her på siden fra lørdag 9. april hvor den lenge ventede Påskecamp 2022 endelig løper av stabelen.